SUSTAINABLE HOUSE

GREENVALE ROAD, ELTHAM, LONDON

In Greenvale Road, Eltham,  Wellstudio designed a sustainable new three bedroom house to be built on the site of an end of terrace garage.

 

The new house incorporated an open plan kitchen, living and dining area that allowed the client and his partner to enjoy a  better connection with each other, space to entertain, ample natural light, enhanced views into the garden and greater thermal comfort.

 

The new house was designed to be in keeping with the historical context of the area, as well as meeting the Code for Sustainable Homes Level 4 standard.

The house incorporated a multitude of sustainable features including roof mounted photovoltaic panels, dual flush W.C.s, highly insulated cavity walls and floors, sustainably sourced materials, energy efficient lighting, rainwater recycling, a composter and cycle parking,    

 

The project was completed to a high level of client satisfaction.

ARB+Logo.png
Conscious_Coliving_•_Logo_Teal-01.png

in partnership with

Insta Icon.png